OM MIG

  • LÅNG ERFARENHET AV HUNDTRÄNING OCH AKTIV INOM SBK SEDAN 1988.
  • UTBILDAD LÄRARE INOM SPECIALSÖK. 
  • UTBILDAD INSTRUKTÖR INOM SVENSKA BRUKSHUNDKLUBBEN.
  • TÄVLAT PÅ ELIT NIVÅ INOM SÖK, SPÅR OCH LYDNAD.


BAKGRUND

SpecialHunden bildades 2011 och jag som driver företaget heter Susanne Larsson och är bosatt med familj i Åby som ligger en mil utanför Norrköping

Mitt hundintresse har funnits sedan barndomen, (uppväxt med jakthundar) och intresset tog fart på riktigt när jag blev medlem i Svenska Brukshundklubben 1998. Sedan dess har jag varit aktiv inom SBK's tävlings-, och funktionärsverksamhet. Idag tillhör jag Norrköpings Brukshundklubb.

Jag gillar att tävla! Har tävlat flera av mina hundar till elitnivå i spår, sök och lydnad med SLCH och SBCH som resultat samt även tävlat inom specialsök, (SBK´s inofficiella prov).

Min önskan att få en god hundkunskap har alltid funnits. Efter mer än 30 år med hundsport som inneburit många timmar på hundträning & tävling, flera intressanta föreläsningar, värdefulla råd och tips från goda hundvänner, läger/kurser/träningar genom SBK organisationen samt från privata aktörer så är jag fortfarande lika inspirerad och vill lära mig mer om hundträning.

Förutom att jag är utbildad instruktör genom SBK har jag även en yrkesmässig arbetsmarknadsutbildning på heltid (2012 - 2013) vid HundCampus under L Wetterholms ledning.

De senaste fem åren har jag  tränat och vidareutbildat mig för en mycket kompetent instruktör som heter Åsa Sellidj. Hon kommer regelbundet till Norrköping och håller träningar samt föreläsningar inom främst IGP-sporten, (lydnad, spår och skydd) men även inom anti-jakt och hundmöten. Från hennes träningar har jag framförallt lärt mig mer om hur vi kan undvika "lockning" i vår träning och hur man förbättrar hundens fokus  & engagemang genom olika driftshöjande övningar.


Som person är jag uppriktig, rak och vill gärna ha högt i tak, dvs informellt med en avspänd stämning. Jag tror på att en instruktör som är aktiv och tränar sin egen hund och därmed kan visa det man lär ut är mer utvecklande för deltagaren. Jag vill också vara konkret i min undervisning och komma med tips och idéer som deltagaren kan förstå och omsätta direkt. 

Post
Samtal
Karta
Om
Instagram