Specialsök - Spår - Lydnad

      Uppdrag & Utbildningar SYSTEMSÖK & SYSTEMINKALLNING

Systemsök är så mycket mer än det låter.. här jobbar vi med allmänlydnad som inkallningar, anti-jakt och belöningsförväntan hos såväl föraren som hos andra personer, (figuranter).

Alla datum är dessutom fristående!


Systemsök är en träningsform där du och din hund får lära er system och dirigeringsövningar ute i fält och skog.

För att veta var vår hund har sökt eller inte, så behöver vi kunna dirigera den i ett system. Ett oavsökt område kan innebära att vi missar det vi letar efter samt ger betygsavdrag vid bland annat SBK-söktävling. 
Målet är att hunden ska kunna sitta stilla och vänta, (även om vi ex kastar ut en boll) och på vårt kommando röra sig i den riktning vi dirigerar samt att den förflyttar sig i ett visst förutbestämt mönster. Oftast används figuranter, (träningsgruppen) som hunden springer till, ibland andra föremål som exempelvis koner eller andra targets.

Hunden tränas även till att snabbt komma in när vi ropar på den, (inkallning i en så kallad triangelform). Stadga och kontroll blandas med fart. Utmärkt motion & aktivering för alla hundar som dessutom ger en grundläggande allmänlydnad.  

Perfekt för dig som vill börja med sök eller bara vill ha en kul och fartfylld aktivering.

Fristående pass!

Nya datum 2020:
Lördag 16/5 kl 11.00Lördag 30/5 kl 15.00Lördag 13/6 kl 15.00


Fristående pass om 3 - 6 ekipage.

Kostnad: 250 kr/pass och ekipage. Tiden vi håller på varierar med antal hundar, men vid 6 ekipage tar det ca tre timmar.

Boka en intresseanmälan via anmälningsformulär och ange gärna önskemål om dag och tid.  Post
Samtal
Karta
Om
Instagram