Specialsök - Spår - Lydnad

      Uppdrag & Utbildningar SPECIALSÖK FORTSÄTTNING - FRISTÅENDE MODULER

Specialsök fortsättningskurs inom "röd Kong" planeras starta i oktober 2020. 

Inriktningen kommer att ligga mot SBKs nya provform Specialsök klass 1, sök i byggnad och utomhussök.

3 kurstillfällen med 2,5 - 3 timmar/pass. Liten grupp om 3 - 4 ekipage.

Kostnad 1350 kr/ekipage. Kurskompendium ingår.

Datum: Lördag 10/10, 24/10 och 7/11 kl 11.00 samtliga datum.

FULLBOKAD!

Maila gärna en intresseanmälan om du är intresserad av en fortsättningskurs med inriktning SBKs provform klass 1. Ny kurs startar vid intresse.

 


För dig som har gått Specialsök Grund, (eller har liknande kompetens) finns möjlighet att boka en enskild fortsättningskurs eller flera. Samma upplägg som grundkursen där varje modul snittar på 15 timmar totalt. Praktik varvas med teori.    

Samma förslag på doftetiketter som i grundkursen kan väljas, eller efter egna önskemål. Det behöver inte vara samma doft som den som användes i grundkursen.

Kurskompendium, doftpreparat samt fika ingår


Mindre grupp om 4 ekipage.

Kursavgifterna är inklusive moms. 

Kurserna startar fortlöpande när deltagare finns. Boka en intresseanmälan via anmälningsformulär och ange gärna önskemål om tider.

Diplom efter varje delkurs utdelas.

 

Kursinnehåll

7 moduler totalt, varje kurs är fristående. SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del I 

Kursinnehåll: Vi kommer att jobba vidare med kvalificerade övningar i de olika urvalsbanorna som plattform, golvbanor och väggbanor. Markeringsteknik med fokus och koncentration samt optimering och identifiering av preparat ingår. Targetsök och ytsök tillkommer, där tränar vi både inomhus och utomhus.

 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del II

Kursinnehåll: Fortsatta kvalificerade övningar i labbet på de olika urvalsbanorna som i kurs I. Vi kommer att öva på ytsök i mer omfattande miljöer som skog och andra byggnader. Introduktion på sök i rum. 

 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del III

Kursinnehåll: Fortsatta kvalificerade övningar i labbet liknande kurs II samt att ett nytt doftämne kommer att introduceras för hunden. Vidare övningar i sök i rum samt ytsök i andra miljöer som fordon, vatten etc.

 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del IV

Kursinnehåll: Fortsatta kvalificerade övningar i labbet men nu kommer vi att lära in kvantifiering av preparatet. Kvantifiera ett preparat innebär att hunden ska lära sig att fastställa en bestämd mängd/koncentration av doftpreparatet. Detta kan var användbart vid utbildning av diabeteshundar. Kvantifiering i plattform är en synnerligen avancerad övning där hundarna får öva upp sitt doftminne och därmed även en utmärkt aktivering.

Introduktion till spår och minisök tillkommer. (Minisök=precisions sök på en liten yta efter ett pyttelitet föremål). 

 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del V

Kursinnehåll: Fortsatta kvalificerade övningar i labbmiljö med detektion, presentation, identifikation, optimeringar och kvantifieringar av olika doftpreparat.

Vidare övningar i spår med fokus på precision, (läs mer under kursmenyn "Precisionsspår" och IPO-spår) samt minisök. Introduktion till spårupptag tillkommer. 

 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del VI

Kursinnehåll: Kvalificerade övningar i labb-, och utemiljö liknande kurs V.  

Ett kurstillfälle kommer att innehålla systemsök, (läs mer under kursmenyn "Systemsök").

 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del VII

Kursinnehåll: Kvalificerade övningar i sök i rum och ytsök med fokus på "operativa miljöer". Hundekipaget kommer att övas i mer "riktiga" miljöer där skarpt sök kan förväntas förekomma samt att föraren inte i förväg vet var/när/hur preparatet finns.  

Val av markerings sätt samt stadgeövningar vid markering tillkommer.Post
Samtal
Karta
Om
Instagram