Specialsök - Spår - Lydnad

      Uppdrag & Utbildningar SPECIALSÖK FORTSÄTTNING - FRISTÅENDE MODULER

För dig som har gått Specialsök Grund, (eller har liknande kompetens) finns möjlighet att boka en enskild fortsättningskurs eller flera. Samma upplägg som grundkursen med 15 timmar fördelat på 3 timmars pass, alternativt weekend som kan bokas på samma vis. Praktik varvas med teori.    

Doftpreparat ingår. Ni får gärna komma med egna önskemål om val av dofter/preparat. Till exempel de dofter som används vid "Nosework".   

Diplom efter varje delkurs utdelas.

 

Kursupplägg:

Vardag eller kväll med 2 - 4 deltagare: Kursavgift 2 500 kr/ekipage. 

Lördag eller söndag kl 09.00 - 12.00 eller 13.00 - 16.00 med 2 - 4 deltagare: Kursavgift 2 700 kr. 

Kursupplägg för 1 deltagare: 12 timmar/6 sammankomster med kursavgift 3 600 kr oavsett dag.


Kursavgift är inklusive moms och gäller för varje enskild delkurs.   

Kurserna startar fortlöpande när deltagare finns. Boka en intresseanmälan via anmälningsformulär och ange gärna önskemål om tider.  

Kursinnehåll

8 moduler totalt, varje kurs är fristående. 

 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del I 

Kursinnehåll: Vi kommer att jobba vidare med kvalificerade övningar i de olika urvalsbanorna som plattform, golvbanor och väggbanor. Markeringsteknik med fokus och koncentration samt optimering och identifiering av preparat ingår. Targetsök och ytsök tillkommer, där tränar vi både inomhus och utomhus.

 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del II

Kursinnehåll: Fortsatta kvalificerade övningar i labbet på de olika urvalsbanorna som i kurs I. Vi kommer att öva på ytsök i mer omfattande miljöer som skog och andra byggnader. Introduktion på sök i rum. 

 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del III

Kursinnehåll: Fortsatta kvalificerade övningar i labbet liknande kurs II samt att ett nytt doftämne kommer att introduceras för hunden. Vidare övningar i sök i rum samt ytsök i andra miljöer som fordon, vatten etc.

 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del IV

Kursinnehåll: Fortsatta kvalificerade övningar i labbet men nu kommer vi att lära in kvantifiering av preparatet. Kvantifiera ett preparat innebär att hunden ska lära sig att fastställa en bestämd mängd/koncentration av doftpreparatet. Detta kan var användbart vid utbildning av diabeteshundar. Kvantifiering i plattform är en synnerligen avancerad övning där hundarna får öva upp sitt doftminne och därmed även en utmärkt aktivering.

Introduktion till spår och minisök tillkommer. (Minisök=precisions sök på en liten yta efter ett pyttelitet föremål). 

 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del V

Kursinnehåll: Fortsatta kvalificerade övningar i labbmiljö med detektion, presentation, identifikation, optimeringar och kvantifieringar av olika doftpreparat.

Vidare övningar i spår med fokus på precision, (läs mer under kursmenyn "Precisionsspår" och IPO-spår) samt minisök. Introduktion till spårupptag tillkommer. 

 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del VI

Kursinnehåll: Kvalificerade övningar i labb-, och utemiljö liknande kurs V.  

Ett kurstillfälle kommer att innehålla systemsök, (läs mer under kursmenyn "Systemsök").

 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del VII

Kursinnehåll: Kvalificerade övningar i sök i rum och ytsök med fokus på "operativa miljöer". Hundekipaget kommer att övas i mer "riktiga" miljöer där skarpt sök kan förväntas förekomma samt att föraren inte i förväg vet var/när/hur preparatet finns.  

Val av markerings sätt samt stadgeövningar vid markering tillkommer.

 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING del VIII

Kursinnehåll: Kvalificerade övningar liknande kurs VII med inriktning mot operativt specialsök.  Vi kommer även att skapa en projektgrupp som är riktad mot arbetsmarknaden.  

Introduktion i läcksök tillkommer.