Specialsök - Spår - Lydnad

      Uppdrag & Utbildningar SPÅR

Flera varianter av personspår kan erbjudas. Inriktningen på dessa spårformer ligger mot tävling, men det fungerar alldeles utmärkt att gå en spårkurs för enbart aktivering eller som grund för ID-Spår. Det gemensamma för dessa spår är att hunden skall följa en markbunden vittring från en människa och är en utmärkt nosaktivering som bygger upp hundens koncentrationsförmåga. Det som sedan skiljer är upplägget kring olika underlag, spårets ålder, längd och utformning, olika typer av objekt som hunden skall markera samt olika bedömningsregler beroende på vilken tävlingsgren man väljer.  Är du osäker vilken typ av spår du ska välja, kontakta mig gärna för mer information.

Ny spårkurs med inriktning SBK bruksspår, (passar även utmärkt som ren aktivering) startar i september 2020.FULLBOKAT!

Vi lär hundarna följa markbunden vittring efter en människa, (personspår).

Kursen är på 4 sammankomster och vi kommer att hålla till i skogsmiljö, (Norrköping med omnejd).

Kostnad: 1 800 kr/ekipage. Liten grupp om 3 – 4 ekipage.

Alla hundar och valpar från 6 månader är välkomna.

Dagtid, (tid ej bestämd, ange gärna önskemål vid anmälan). Vi håller på ca 3 timmar/gång.

Innehåll: Spårteknik, hur man går ut egna & andras spår, motivation, koncentration och uthållighet, riktningsbestämning, förledningsspår samt markeringsträning.

Kursdatum: Torsdag 10/9, torsdag 17/9, torsdag 24/9 och torsdag 1/10. 

Maila din anmälan till: info@specialhunden.se


VILL NI BOKA EGNA TIDER GÄLLER FÖLJANDE KURSUPPLÄGG:

Grupp om max 5 ekipage: Halvdag, (ett pass om 4 timmar) 550 kr/ekipage. Heldag: 850 kr/ekipage.

2 ekipage: ett pass om 2 timmar: 450 kr/ekipage. Halvdag, 4 timmar: 900 kr/ekipage. 

Välj något av följande, det går utmärkt att boka in flera pass och även att kombinera de olika delarna.


  • HÅRDA SPÅR - Spår som går på hårda underlag som asfalt, grus, betong mm. Spår på hårt underlag gör att spåret blir mer rent från andra dofter. Vi lär hunden att spåra efter de fettmolekyler vi lämnar efter oss i spårets kärna, det och ingenting annat.
  • IPO-SPÅR - Spår som går på fält. Den här typen av spår är ett precisionsspår där hunden hela tiden skall hålla sig kvar i spårkärnan och spåra varje fotsteg. Önskvärt är att hunden spårar med lugnt tempo, djup nos, hög noggrannhet och ett intensivt doftintresse. Inlärning sker via mat, (belöningsgodis) i spåret. Denna typ av inlärning gör att hunden snabbt får en god association till spåret samt blir mer motiverad till att spåra noggrant.
  • SBK-BRUKSSPÅR - Hunden tillåts att spåra i en friare form. Spåren läggs oftast i skogen. Passar alla typer av hundar. En populär gren som passar utmärkt för nybörjare. 
  • RIKTNINGSBESTÄMNING - Separat övning för riktningsbestämning av spåret. Vi tränar på att hunden skall kunna leta upp spåret och analysera spårets riktning. Vi vill att hunden skall välja framspår, det vill säga den spårriktning som är färskast. 

Post
Samtal
Karta
Om
Instagram