VALP & UNGHUNDKURS

Planerade kursstarter 2022: 

9/6, 16/6, 23/6, 30/6, 7/6 kl 18.00 - 20.30 En plats ledig!

5 sammankomster i liten grupp om 4  ekipage.

Kursavgift: 1 600 kr/ekipage.

Valpar & unghundar från 4 - 18 månader är välkomna.

Plats blir utomhus i Norrköping.


Kursinnehåll:

1. Karaktärsbeskrivning av din valp/unghund.

Du och din hund får gå genom fyra olika stationer där vi tittar på hur din hund reagerar på möte med människor, respons till matte/husse, spontan nyfikenhet på doftspår och föremålslek & samarbete. 

I praktik och teori går vi igenom varje valps olika egenskaper och behov, både som individ och vad den "förväntas" få för egenskaper och drifter utifrån sitt genetiska arv. Vi tittar på nyfikenhet, hur är den mot människor, vill den leka med bollar, tycker den om mat, vill den gärna jaga, är valpen självständig eller behöver den stöd mm. Du som hundägare får förslag på proaktiva övningar som stärker just din valp.

2. Lek och belöningsutveckling.

Vi går igenom den viktiga leken, (leksaker, godis och social lek med föraren) för att skapa fungerande belöningar samt belöningsteknik som "omvänd lockning". 

3.  "Food drive" - Fritt följ. 

Lustfyllt och enkelt guidar vi valpen till att "gå fint" vid din sida. Food drive är bland annat en bra grundövning inför tävlingsmomentet "Fritt följ" men är också en suverän övning inför hundmöten etc.  

4Systemsök - Systeminkallningar.

Lätta och enkla springövningar där hunden dirigeras till att springa till en person och får belöning, sedan kallar föraren in hunden och belönar och hunden dirigeras därefter till en ny person och får belöning och sedan tillbaka till sin förare där hunden får superbelöning!

Din hund lär sig ett fantastiskt samarbete tillsammans med dig som förare och andra personer. Du kommer att grunda en briljant inkallning på din hund; Din hund lär sig inkallning genom 100 % motivation och du som förare blir "nyckelpersonen". 


5. Nosaktivering.

Nosaktiveringsövning genom specialsök och/eller personspår.

Vi befäster en doftbild via urvalssök och provar även på grunden för personspår via IGP-spår tekniken.

Nosaktivering är så viktig för hundens välbefinnande!


Maila gärna en intresseanmälan till: info@specialhunden.se 

Lämna gärna förslag på dag och tid som passar dig.

Har du frågor? Ring mig: 070 56 25 422 

Varmt välkomna önskar Susanne på SpecialHunden!

Post
Samtal
Karta
Om
Instagram